Oldalak

2013. január 11., péntek

Állítsd össze pelenka csomagodat!

Hogyan állítsd össze a saját pelenka csomagod?



A pelenka csomag összeállításához segítséget nyújtunk, nem úgy hogy megmondom melyiket milyen arányban válaszd. Nincs egy általános recept, amely minden Anyukának és kisbabájának egyforma lenne. Van viszont néhány olyan szempont ami segít a döntésben.

Pelenka csomag összeállításánál szempontok:
Mennyi idős a baba?
Milyen a testalkata?
Mennyi pelenkát használ el naponta?
Sokat iszik/pisil?
A pelenkák szárítása mennyire megoldott?
Mennyire érzékeny a baba bőre?

A baba kora azért fontos, mert bizonyos pelenkák nagyobb pl. 1,5-2 éves gyereknek már nem biztos hogy combban megfelelők. A Papoose pelenkák ekkora gyereknél csak akkor ajánlhatók ha vékony combjai vannak, többi esetben inkább a Tiptopbaba vagy Shinies baby fajták. Testalkat meghatározó, mert amelyik baba vékonyka vagy újszülött neki inkább a Papoose válik be inkább, dundibb husisabb babáknak a Tiptopbaba vagy Shinies baby.
A sokat ivó pisilő babáknak alapesetben 2 betéttel kell számolni, egyes pelenkafajták mint a Tiptopbaba már alapban tartalmazzák a 2 betétet, de ha esetleg nem ezt választjuk kalkuláljunk a további betétekkel is.
A pelenkák szárításánál jól levegőző, szellőző hely kell, ha párás a levegő akkor a nehezebben száradó bambusz pelenkákat ne válaszd, inkább a frottírt az egyész gyorsan szárad. A bambusz kiváló tulajdonságokkal rendelkezik de mivel jó nedszívó így a száradása kb. 1,5szer annyi idő mint egy frottírnak.
Az érzékenység szempontjából a bambusz a nyerő, antibakteriális, jól szellőző, puha anyag.
A pelenka csomagot egy gyerek esetében is érdemes többféléből összeállítani, mert különböző életkorokban és napszakokban eltérő igények lehetnek a pelenkákkal szemben. Pl. éjszaka lehet hogy jobb a bambusz mert több nedvességet szív, nappalra a frottír mert ebből többet használunk el de legalább száradása gyors.
Ha lenne még kérdésed a pelenkákkal kapcsolatban, tanácsot szeretnél vagy árajánlatot kérni pelenka csomagra keress bármely elérhetőségünkön tiptopbaba@gmail.com 06 20 417 4506,  www.tiptopbaba.hu oldalon " vegyes pelenka egyedi árajánlat " ingyenes megrendelésével tudsz előzetes árajánlatot kérni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése