Oldalak

2011. február 3., csütörtök

A pelenkák használata - ilyen egyszerű

Mindegyik tiptopbaba.hu weboldalon kapható pelenka két fő tulajdonsággal rendelkezik:

1. Egy méretben kaphatóak, ami alkalmas újszülöttkortól egészen a szobatisztaságig történő használatra, méretük hosszanti irányban és a derékrészen is több fokozatban állíthatóak.

2. All-in-one, ún. minden az egyben pelenkák, már tartalmaznak mindent ami a pelenkázáshoz szükséges és csupán egy réteget kell a babára feladni.

A pelenkán egybevartták a belső puha anyagból készült babapopsival érintkező részt és a külső vízzáró, légáteresztő régetet. E két réteg közé kerül a mosható betét (amit a pelenka már tartalmaz), ezért hívják ún. zsebes pelenkának, mert a betétet a pelenka külső és belső részének összevarrásából keletkező részben - ahol nincs a két anyag összevarrva - lehet elhelyezni. Rendkívüli előnye a zsebes pelenkáknak, hogy a nedvszívóképesség a baba igényei szerint tetszés szerint állítható, a behelyezett betétek számával növelhető a nedvszívóképesség. A nedvszívóképesség változtathatóságának azért van nagy jelentősége, mert a babák különböző életkorokban eltérő nedvszívóképességű pelenkát igényelnek, illetve a nappalok és éjszakák között is van különbség, hiszen éjszaka nagyobb nedvszívásra lesz szükség mint nappal amikor gyakrabban cserélünk pelenkát. Mosáskor is nagyon előnyös, hogy a pelenka és betét szétszedhető, ezáltal gyorsabban száradnak.

(nagyítás: a képre kattintva)

A pelenkák használata a gyakorlatban is rendkívül egyszerű és gyors! A pelenka hosszanti méretét első használatkor igazítsuk gyermekünk méretére és mosásnál nem szükséges ezt szétszedni, a hosszanti méretet elegendő csak akkor állítani ismét, amikor a baba egy újabb növekedési fázisba lép, tehát amikor úgy látjuk hogy az addigi méret már kicsi, akkor eggyel nagyobbra kell állítani. A derékrészen történő állítás a pelenka feladásakor állítható be, ne túl szorosra, de azért passzentosan illeszkednie kell a derékra.
A pelenkán derék és combrészen beépített gumírozás segíti, hogy a pelenka minden szempontból tökéletesen illeszkedjen a babákra.

(nagyítás: a képre kattintva)